• 040 660 72 72
  • Palvelemme 24h tarvittaessa
  • Maksaa voit myös mobilepayllä
  • Vienti ja Nouto tarvittaessa
  • Vastaamme Whatsappissä
  • 040 660 72 72
  • Palvelemme 24h tarvittaessa
  • Maksaa voit myös mobilepayllä
  • Vienti ja Nouto tarvittaessa
  • Vastaamme Whatsappissä

Laita lämmintä vaatetta päälle, kun ajat sähköpyörällä talvella

Lämmin vaatetus on tärkeää muistaa, kun ajat sähköpyörällä talvella. Sähköllä toimiva polkupyörä ei hyydy ylämäkiin ja haastavaan maastoon yhtä helposti kuin tavallinen pyörä. Vauhti pysyy siis tasaisen vauhdikkaana koko ajan, ja viima voi ottaa helposti pyöräilijän kasvoihin sekä käsiin.

Vilustumisen ehkäisemiseksi onkin siis hyvä pukea lämmintä päälle ennen sähköpyörän talviajoa. Paksut toppavaatteet toimivat myös suojana, jos satut kaatumaan pyörällä. Kypärä on ehdoton suojavaruste, ja se pitäisi olla päässä aina talviajossa. 

Reaktioaika voi myös hidastua, jos kylmyys iskee kesken ajon. Hitaat reaktiot voivat aiheuttaa läheltä piti -tilanteita ja virheiden korjaamisesta tulee hankalampaa ajon aikana. Jos esimerkiksi takarengas lähtee luistamaan kesken ajon, hitaat reaktiot voivat aiheuttaa kaatumisen.

Yhteenveto siitä, voiko sähköpyörällä ajaa talvella

Sähköpolkupyörä on erinomainen kulkuväline talveksi. Usein pyörään ei tarvitse tehdä suuria muutoksia, ja pelkällä ajotyylin muuttamisella pääsee jo pitkälle. Kun ajotyyli on rauhallinen ja ennakoiva, talvirenkaita ei välttämättä tarvitse hankkia.

Muutama asia kannattaa silti huomioida, sillä maasto on hyvin erilaista verrattuna siihen, mitä se on kesällä. Pito saattaa kadota välillä, jos tiellä on jäätä. Siksi turvallisuus onkin tärkeä osa talvipyöräilyä, ja kypärä kannattaa aina olla päässä. Muitakin suojavarusteita voi toki käyttää, sillä niistä on aina hyötyä.

Vinkkejä sähköpyörän talviajoon:

Hidasta vauhtia ja ennakoi

Huomioi pyörän vetotapa

Laita kypärä päähän

Vaihda talvirenkaat, jos tarvetta

Puhdista pyörää säännöllisesti

Pidä akusta erityisen hyvää huolta

Tarkista jarrut ja tee mahdolliset säädöt

Katso, että ajovalot toimivat

Sähköpyörän ajovalot talvella

Ennen talvella ajoa kannattaa tarkistaa, että sähköpyörän ajovalot toimivat hyvin. Talvella kelit ovat pimeämmät ja ilta tulee nopeammin. Hyvät ajovalot ovat siis todella tarpeen talviajossa, koska näkyvyys ei ole ikinä pahitteeksi.

Tehokkaissa ajovaloissa on myös se hyvä puoli, että muut tiellä liikkujat huomaavat sinut helpommin. Et siis pelkästään itse näe eteesi paremmin, mutta myös esimerkiksi autoilijat näkevät sinut jo kaukaa. Joissakin valoissa on vilkkutila, jonka avulla ajovalon saa vilkkumaan tiheään. Tällä tavalla huomion voi kiinnittää vieläkin helpommin.

Myös heijastimet kannattaa tarkistaa, sillä ne auttavat muita tienkäyttäjiä huomaamaan sinut paremmin. Sähköpyörässä pitäisi olla heijastimet sivuilla, jotta pyörä huomattaisiin myös sivusuunnassa. Takavalo auttaa perässä tulevia huomaamaan pyörän ajoissa.

Jos valotehoa ei ole riittävästi jostain syystä, niin voit aina hankkia pyöräilyliikkeestä tai netistä lisävalon polkupyörääsi. Monissa kaupoissa myydään tehokkaita LED-lisävaloja sähköpyöriin. Valot toimivat yleensä joko paristoilla tai ladattavan akun avulla. Myös lisävalon akun kesto kannattaa huomioida talvella, se saattaa nimittäin lyhentyä pakkasen takia.

Ajovalot on syytä tarkistaa, koska talvella on lähes aina pimeä. Valot siis todellakin tulevat tarpeeseen monessa tilanteessa. Joskus lisävalot ovat järkevä hankinta, ja välillä ne voivat olla tehokkaampia kuin sähköpyörän omat ajovalot. Heijastimet ja takavalo on myös syytä käydä läpi.

Muut säädöt voivat myös tulla tarpeeseen, kuten lokasuojien vaihtaminen leveämpiin sekä jousituksen säätäminen. Molemmat toimenpiteet voivat tuoda oman loppusilauksensa sähköpyörän mukavaan talviajoon.

Toivottavasti artikkeli oli hyödyllinen ja sait uusia ideoita sähköpyörän ajoon talvella. Turvallista ajoa, missä ikinä liikutkaan!

Akun kuntoa kannattaa pitää silmällä, koska se kuluu luonnollisesti nopeammin loppuun pakkasella. Sähköpyörän akkua ei saa ladata ulkona pakkasessa, koska se vaurioittaa akkua. Siksi sähköpyörää kannattaakin ladata sisällä, joko autotallissa tai jossain muualla lämpimässä. Akku kannattaakin siis irrottaa lataamista varten, jotta koko pyörää ei tarvitse viedä sisälle.

Mukavia talviseikkailu hetkiä kaikille.